Kaynak Makineleri
55'in 1-24'ı
NT Tools Kaynak Kablosu İçin Erkek Fiş
PPRC Boru Kaynak Makinası - F-2001 Ayaksız Tek...
Vira Pp Boru Kaynak Makinası As Model + Ayak
Vira Pp Boru Kaynak Makinası F-2006
Vi-Ra PPRC Boru Kaynak Makinası F-2010
Vi-Ra PPRC Boru Kaynak Makinası Seti F2010 Set
- Pp Boru Kaynak Makinası Seti - As Model Set
3135 Tav ve Kaynak Başlığı (Başlık çapı 35 mm)
Oerlikon Magmaweld ESR13 Rutil Kaynak Elektrod...
Vi-Ra F2010 Boru Kaynak Makinesi
Vi-Ra F2001 PPRC Boru Kaynak Makinesi
Vi-Ra F2000 PPRC Boru Kaynak Makinesi
Rezistans As Model Yedek Pprc Plastik Boru Kayn...
Yıldız 1030 Alev Emniyet Valfi Oksijen
Yıldız 3132 Tav Ve Kaynak Başlığı 32 Mm
Tungsten Kırmızı 3.20x175 mm
Magmaweld Mg2 0.80mm Gazaltı Kaynak Teli 15 Kg
Magmaweld Mg2 1.00mm Gazaltı Kaynak Teli
Pprc Boru Kaynak Makinesi Mini As Model
Progress 1200 125 Amper Inverter Kaynak Makinesi
Mıg Kaynak Makinası 170a Gaz Altı 220 V
Farklı metal parçaların birleştirilmesi için geçmişten günümüze kadar kullanılan pek çok yöntem mevcut. Kaynak makinesi kullanılarak yapılan kaynak işlemi de bu yöntemlerden biri. Neredeyse endüstri devriminden beri tercih edilen ve yeni çıkan yöntemler sayesinde daha gelişmiş bir hale gelen kaynak işlemi, parçaların birleştirilerek bütüne ulaşılmasını sağlar.
Kaynak Makinesi Nedir?
Kaynak makinesi metallerin birleştirilmesi amacıyla önce onları eriten, sonra da soğutarak kaynamayı sağlayan bir makine olarak tanımlanabilir. Geniş bir yelpazede kullanılan bu makineler elektrik, gaz ya da diğer enerji kaynaklarından aldığı enerji ile metalleri eritir ve sonrasında da kaynatılmasını sağlar. Bu eritme ve yeniden birleştirme işleminden sonra metaller eskisinden daha yüksek dayanıma ulaşırlar.
Kaynak Makinesi Çeşitleri Nelerdir?
Farklı alanların ve sektörel ihtiyaçların karşılanması için geliştirilen pek çok kaynak makinesinden söz edilebilir. Kaynak makinesi çeşitleri temelde 6 başlık altında değerlendirilir:
Elektrik Ark Kaynak Makineleri: İki metal parça arasında bir elektrik arkı oluşturan ve elektrotu eriterek bu iki parçanın birleştirilmesini sağlayan bu makineler, kullanım yaygınlığı bakımından ilk sırada yer alır. Elektrikli kaynak makinesi olarak da bilinir.
Tungsten Inert Gaz (TIG) Kaynak Makineleri: Genellikle ince işçilik gerektiren alanlarda tercih edilen TIG kaynak makineleri, elektrot ve koruyucu gaz kullanılarak kaynak yapılmasını sağlar.
Metal Inert Gaz (MIG) Kaynak Makineleri: MIG kaynak makinelerinde ince bir tel, birleşimi yapılacak parçalar arasında erir ve kalıcı birleşme sağlar. Bu tel ile birlikte koruyucu gaz çeşitlerinden yararlanılır.
Plazma Kaynak Makineleri: Derin kaynak işlemlerinde kullanılan plazma kaynak makinası yüksek sıcaklıkta plazma gazı kullanır. Bu gaz sayesinde metaller eritilir ve sonrasında birleştirilir.
Oksi-Gaz Kaynak Makineleri: Oksijen ve asetilen gazlarının birleşimiyle elde edilen yüksek alev, oksi-gaz kaynak makineleri ile kaynak yapmayı sağlar.
Punta Kaynak Makineleri: İki metal parçanın küçük noktalardan birleştirilmesinde punta kaynak makinesi kullanılır.
Kaynak Makinelerinin Çalışma Prensibi Nedir?
Kaynak makinesi çeşitleri geniş bir yelpazeye yayılır. Ancak temelde hepsinin çalışma prensibi birbiri ile benzerlik gösterir. İlk aşamada yüksek ısı ile iki metal yüzey eritilir, ikinci aşamada ise bunlar birbirine kaynatılır. Eridikten sonra kaynayan metaller, güçlü ve aşınması zor bir bağ oluşturur.
Kaynak Makineleri Nerelerde Kullanılır?
Kaynak makinelerinin sağlamış olduğu kolaylıklar ve avantajlar, onların geniş bir yelpazede kullanılmasını da beraberinde getirir. Bu yüzden metalin ve metal birleştirmenin olduğu her alanda kaynak makinelerinin varlığından da söz edilebilir. Kaynak makinesi başlıca kullanım alanları aşağıdaki gibi sıralanabilir:
İnşaat sektörü
Otomotiv endüstrisi
Tersaneler
Petrol ve doğalgaz tesisleri
Ekipman ve makine üretimi yapan endüstriyel işletmeler
Kaynak Makinesi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Alınacak kaynak makinesinden beklenen faydanın sağlanabilmesi ve sorunsuz bir kullanım için kaynak makinesi alımında bazı hususların göz önünde bulundurulması gerekir. Bu hususları kısaca aşağıdaki gibi sıralayabilmek mümkün:
Malzeme Türü: Alınacak kaynak makineleri genellikle ne tür materyaller için kullanılacaksa, ona uygun bir makine tercih edilmesi gerekir. Paslanmaz çelik, alüminyum ya da demir gibi maddelerin her biri için farklı özelliklere sahip makinelere ihtiyaç duyulabilir.
Kullanım Alanı: Makinenin profesyonel olarak iş alanlarında mı yoksa amatör işler ve hobiler için mi kullanılacağına da dikkat edilmesi gerekir.
Akım Türü: Kaynak makinesinin kullanım amacına bağlı olarak, alınacak makinenin AC akım mı yoksa DC akım mı olması gerektiğinin analiz edilmesi önem arz eder.
Taşınabilirlik: Kaynak makinesi eğer sürekli farklı alanlarda kullanılacaksa, taşınabilir olması daha doğru olur.
Kaynak Makinesi Fiyatları
Kaynak makinesi fiyatları için kesin rakamlardan söz edebilmek son derece zor. Alınacak makinenin markası, kalitesi, işlevleri gibi pek çok etken fiyatlar üzerinde belirleyici bir rol oynar. Bu kategoride yer alan kaynak makinesi modellerini inceleyebilir, aynı zamanda güncel fiyatlarını da görebilirsiniz. İhtiyacınıza en uygun kaynak makinesini kolayca sipariş edebilirsiniz.
Kaynak Makinesi Marmara Hırdavat’tan Alınır!
Marmara Hırdavat web sitesini ziyaret ederek ihtiyacınıza yönelik kaynak makinesi ve kaynak sarf malzemelerini seçip tek tıkla alış-veriş yaparak adresinize gelmesini sağlayabilirsiniz. Marmara Hırdavat! Güvenli e-ticaret ve hızlı teslimat!